Kinderwijkraden op bezoek in het Soesterkwartier

Amersfoort 10 april 2018. Een zonnige dinsdag.

Er parkeren bussen vol kinderen in kleurrijke T-shirts bij de Wagenwerkplaats in het Soesterkwartier. Het zijn de kinderwijkraadsleden uit Roermond, Sittard en Den Haag. Ze komen kennismaken met elkaar. En bekijken wat de Kinderwijkraad van Amersfoort al voor elkaar heeft gekregen.

Maar eerst!

Even het lange stilzitten eruit ravotten!

Met skelters verkennen de raadsleden de Verkeerstuin. En de Natuurspeelplaats natuurlijk. De Kinderwijkraad van het Soesterkwartier heeft ervoor gezorgd dat die er kwam. Inmiddels ligt er een echte moestuin bij.

De Kinderwijkraadsleden uit Roermond, Sittard en Den Haag laten ook zien waar zij mee bezig zijn. Ze maken moodboards. Met plaatjes en woorden. De kinderen uit Lelystad konden niet naar Amersfoort komen. Zij stuurden een filmpje.

Dan is het tijd om op pad te gaan. De kinderen bezoeken het Wijkmuseum Soesterkwartier. En de Samenwerkplaats. Daar leren ze meer over het Jeugdpersbureau. Naar de mooie Speelplaats Amelie aan de Paulus Borstraat gaan ze ook. Daar moet natuurlijk gespeeld worden.

Ook maken de kinderen een stop bij de AH aan de drukke Noorderwierweg. Waarom? Omdat daar nu een voetgangersoversteekplaats is. Dankzij de Kinderwijkraad! De Kinderwijkraad kan écht superbelangrijke zaken regelen.

Dan is de dag alweer bijna om. Veel kinderen vinden dat jammer. Ze hadden nog wel meer willen zien. Meer willen ontdekken.

Ze krijgen een zakje mee naar huis.

Wat er in zit?

Zaadjes.

Wat er op staat?

‘Wie zaait, zal oogsten.’

Weet je nog, het zakje zaad dat je kreeg?

Op 10 april bij de uitwisseling in het Soesterkwartier?

Zijn ze al gezaaid? Komt er al iets op?

Nog niet gezaaid? Gauw doen hoor.

Misschien kan een volwassene je een handje helpen?

En vraag dan ook gelijk of ze zich al hebben aangemeld om begeleider bij de Kinderwijkraad te worden.

Samen kun je nog meer zaaien. En oogsten!

Facebooktwittermail